Konference sætter fokus på fremtidens kreative by

“På byens vegne: Fremtidens kreative by” er navnet på konferencen der løber af stablen den 18. september 2024 på Refshaleøen i København.

Den 18. september 2024 inviteres professionelle udviklere, fagfolk, kommuner og kreative aktører med til heldags-konference, hvor Copenhagen Creative Partnership i samarbejde med Kulturdistriktet sætter fokus på den kreative by. Du kan finde billetter til konferencen her.

Konferencen, som åbnes af Mia Nyegaard, Kultur- og Fritidsborgmester i København, giver med oplæg fra ind- og udland, debat og kulturindslag inspiration til arbejdet med den kreative by i byudviklingen. 

Formålet er at give nye perspektiver på en blandet og levende by, som også rummer plads til kultur og kreative erhverv.

Konferencen finder sted i anledning af den offentlige høring af Københavns Kommuneplan, som bl.a. sætter fokus på den kreative by. Konferencen arrangeres i samarbejde med Kulturens Analyseinstitut og Reffen Street Food,  med støtte fra Københavns Kommune.

Program 

9.00: Check-in og kaffe

09.30.: Velkomst
Jesper Koefoed-Melson, direktør, Kulturdistriktet og Mathias Nordby, stifter, Copenhagen Creative Partnership

09.35: Åbningstale
Mia Nyegaard, Kultur- og Fritidsborgmester

09.45: Introduktion til Reffen Street Food District
Jesper Julian Møller, stifter af Street Food District
Reffen, Copenhagen Street Food er Nordens største mad-og kulturmarked med en million besøgende om året. Hør Jesper fortælle om historien bag. 

09.55: Byudviklingens blinde vinkel: Hvorfor kulturens reelle værdi overses
Esben Danielsen, Kulturens Analyseinstitut
Kulturens Analyseinstitut inviterer til en ærlig refleksion over, hvordan vi måler kulturens værdi og rolle i byudvikling. Er vores nuværende metoder tilstrækkelige, eller skal vi gentænke, hvordan vi værdisætter kulturens bidrag til byudvikling, trivsel og økonomisk bæredygtighed?

10.10: Quartier de la Création – inspiration fra Nantes i Frankrig
Lucie Renou, Project Manager, Quartier de la Création
Quartier de la Création i Nantes er et pulserende bylaboratorium, hvor udviklingsselskabet SAMOA former fremtidens by med kreativitet og samarbejde som drivkraft. Gennem en vision om bæredygtig byudvikling har de omdannet et tidligere industriområde til livlige miljøer, der forener boliger, erhverv og kreativt entreprenørskab. Lad dig inspirere af et af Europas mest banebrydende byudviklingsprojekter.

10.50: Pause

11.00: Københavns Kommuneplan 2024 og fremtidens kreative by
Frederik Ellegaard Haukrogh, byplanlægger, Københavns Kommune
Hvordan ser Københavns byudvikling ud i de næste 12 år og hvilke værktøjer kan sikre en mere blandet by med fokus på kreative erhverv? Få indblik i Københavns Kommune 2024 der er i offentlig høring frem til udgangen af oktober.

11.20: Hvordan skal Fremtiden kreative by se ud?
Lene Schaumburg og Mathias Nordby fra Copenhagen Creative Partnership
Vi inviterer til en samtale om, hvad der er vigtigt for den kreative by i Københavns nye Kommuneplan 24, der kommer i høring til september. Vi har tre bud. Lad os høre, hvad du tænker?

11.40: Rundvisning på Reffen
Få en rundvisning på Reffenog hør om mad-og kulturkonceptet med de mange boder, inden du selv vælger din frokost i en af boderne (inkluderet).

12.00: Frokost på Copenhagen Street Food

13.00: Hvordan kultur kan være med til at styrke unges tilholdsforhold til deres lokalområde
Malte Houe, Ung Kult
Malte Houe stiftede i 2019 Foreningen Ung Kult på Mors, der i dag arbejder lokalt, regionalt og nationalt for at styrke og støtte unge kunst- og kulturskabere. Ung Kult har 45 medlemsmiljøer.

13.10: Refshaleøens udvikling og arbejdet med kreative erhverv
Claus Hovmøller Jensen, Refshaleøens Ejendomsselskab
Udviklingen af Refshaleøen er skudt i gang med en strukturplankonkurrence og valget af fem teams, der skal komme med bud på udformningen af Refshaleøen i de kommende år. Hør om hvilke overvejelser Refshaleøens Ejendomsselskab gør sig, når det gælder de kreative miljøer, biodiversiteten og en blandet by på Refshaleøen.

13.35: Kulturdistrikter – model til branding og organisering af kreative miljøer
Jesper Koefoed-Melson, Kulturdistriktet
Jesper er initiativtager til Danmarks første Kulturdistrikt og vil i hans oplæg præsentere tankerne bag de internationalt fremadstormende kulturdistrikter. Kulturdistrikter, som med deres fokus på kreative miljøer og offentlig kunst og kultur, bidrager med innovative modeller til at fremme social sammenhængskraft, turisme og økonomisk udvikling i byområder.

14.00: Pause

14.15: Paneldebat: Hvad skal forudsætningerne være for Fremtidens kreative by?
Christopher Røhl, medlem af borgerrepræsentation for Radikale Venstre, Solveig Bergmann Nielsen, stadsarkitekt i Rødovre, Anne Nowak, kunstner bosat i København, Claus Hovmøller Jensen, Refshaleøens Ejendomsselskab og moderator Lene Schaumburg, arkitekt i ZARK og medstifter af Copenhagen Creative Partnership

Tag del i debatten når vi drøfter, hvordan vi skaber en byudvikling, der også giver plads til kreative erhverv, kultur og værksteder.

15.00 Afslutning og netværk

Praktisk
Dato: 18. september 2024 kl. 9.30-17.00
Sted: Werkstatt, Refshalevej 167A, København
Pris: 750 kr. inklusiv forplejning.
Billetter købes her.

Arrangør: Kulturdistriktet og Copenhagen Creative Partnership i samarbejde med Kulturens Analyseinstitut og Reffen Street Food.